טיולים מאורגנים לאיטליה: טיולי אוכל וקולינריה

במפגש מתוכנן בין שפים מישראל לשפים מאיטליה, הסביר אחד השפים האיטלקים את מהות המטבח האיטלקי: "המטבח האיטלקי נולד בבית, לא במסעדה. מה שמבושל ב'טרטוריה' , זה מה שהורגל בעל המסעדה לאכול בבית, מה שאשתו בשלה. אוכל מסורתי. להבדיל מהמטבח הצרפתי שנולד במסעדות. אנחנו באיטליה מבשלים – לתושבי המקום. גם לתיירים, אבל בעיקר למקומיים. הם הלקוחות שלנו ולכן כל אזור מאוד מקפיד על הטעם, הטיבול והרכיבים המסורתיים. שינוי קטן וירגישו בהבדל. אנחנו עם שמרני".

עם התובנה הזו אנחנו מסתובבים בטיול מאורגן לאיטליה. אנחנו מבינים שלהציג את הגסטרונומיה בארץ המגף כמשהו כללי, זו דרך שטחית. לכן כבר כמה שנים סולו איטליה מתמקדת בטיולים גסטרונומיים ומקפידה להבדיל כל אזור ואזור בטיול אוכל משל עצמו, תוך שימת דגש על מפגש עם שפים ומבשלים ילידי חבל הארץ, הכרות עם הרכיבים המקומיים, התנסות באופי הבישול וכמובן אכילת מנות רג'ונאליות. אזוריות.

 

טיול אוכל קולינרי באיטליה לפי איזור: טיולי אוכל בחו"ל במלוא הדרם

סוגים שונים של טיול מאורגן לאיטליה בדגש על אוכל תופסים תאוצה בשנים האחרונות, לעיתים תחת הקטגוריה של טיולי אוכל לחו"ל ולעיתים כחלק מסוג טיול אחר. הרי אוכל הוא חלק מהלו"ז, ואוכל הוא פניה של החברה, ואוכל הוא פיסת היסטוריה, ואוכל לעיתים הוא סוג של אומנות, ואוכל זה גם אופנה, גאוגרפיה, תפיסת עולם ואישים מפורסמים. טיולי האוכל בסולו איטליה חושפים רבדים נוספים ומגלים את אחורי ההקלעים של המטבח, אולי, המפורסם בעולם.

 

בטיול האוכל לאזור פיימונטה, לדוגמא, אנחנו נכנסים אל המטבח שרשם לעצמו כמעט 350 מאכלים מסורתיים ומפוקחים על אופן הכנתם. אומנם הוא רק חמישי ברשימה (אחרי קמפניה, לאציו ואמיליה רומאניה וכמובן טיול אוכל בטוסקנה), אך הוא עדיין מצטיין כיעד לטיולי אוכל בחו"ל (ולא רק בארץ המגף), ומצליח להפתיע את הנוסעים בטעמים פחות מוכרים:

  • כיצד מכינים ריזוטו מדוייק
  • איך משלבים את יין הברולו במנות הראשונות
  • המינון הנכון של פטריות הכמהין
  • מקור הכריך 'טרמצינו'
  • סוד הכנת הנוטלה

לכל זה יתווסף ההסבר על גבעות הלאנגה המקומיות והשפעת המטבח הצרפתי.

טיולי אוכל לאיטליה

במרכז איטליה כדאי להחשף למטבח של אברוצו. אזור המשלב שמורות טבע הרריות עם חופי ים מושכי תיירים ומקומיים. במהלך טיול האוכל נכיר בחשיבות הבישול בקדירה באזור הררי ומושלג בחורף, ובנוסף:

  • נבשל פסטה מקומית שנכין במקום
  • נכיר את היינות המיוחדיים של אברוצו- מונצפולצ'אנו ופקורינו
  • נדוג בעזרת המקומיים ונחווה את טעמו המיוחד של ה'ברודטו', מרק הדגים המקומי
  • נבין את חשיבות סיום הארוחה בליקר עשבים
  • לא נוותר על היכרות עם השקד המסוכר הידוע  – הקונפטי

 

טיול אוכל לאיטליה מבריק גם ברומא ובדרום

ברומא טיולי האוכל באיטליה מציעים שלל חוויות יוצאות דופן בפני עצמן:

  • סבב טראטוריות (מסעדות משפחתיות קטנות) מהמומלצות ביותר בעיר
  • סיור טעימות הכולל את הפיצה ביאנקה, (הפיצה הלבנה, שאוכלים ברומא דווקא בבוקר. טרייה, חמה וקריספית)
  • הסופלי, (כדורי אורז מטוגנים עם מוצרלה)
  • הקארצ'ופי אלה ג'ודיאה (ארטישוקים בנוסח יהודי)
  • הפיור די זוקה (פרח הקישוא המטוגן)
  • גלידה – באחת מהגלידריות המפורסמות
  • קפה במקום הכי נחשב, קפה סנט' אאוסטקיו

 

טיול מאורגן בדרום איטליה מזמין אותנו לסיור עם מסורת, באחד מחבלי הארץ האהובים על מרבית האיטלקים מבחינה גסטרונומית:

  • על סוד הפיצה האוורירית, הגדולה, והמדוייקת אצל פיצאיולו (שף של פיצות) שמגיע ממסורת משפחתית ענפה של אפיית פיצה
  • לזניה משובחת בסלון משפחה במרכז סורנטו
  • הכרות עם מפעלי הפסטה המיוחדים של גראניאנו
  • 'פסטריה' מקומית בה מאמא איטלקייה מכינה את הפסטה במו ידיה
  • לימונצ'לו לקינוח ועוד הרבה ניחוחות של עגבניה, בזילקום, ודרום המגף

 

אי אפשר לבקר במקום אחד באיטליה ולהסיק מזה על המטבח. חייבים לתור את כל ארץ המגף בטיול המאורגן לאיטליה כדי לדעת לנשום בין אזור לאזור, לשתות הרבה מים משובחים על מנת לנקות את הטעם ממקום אחד ולהכין עצמכם לטעם באזור הבא. טעם שונה ואחר מקודמו.

Buon appetit

התקשרו עכשיו 03-6753131