אברוצו הוא אזור במרכז איטליה המציע נופים יפהפיים הנעים בין הרים מושלגים לים האדריאטי. כפרים קטנים נראים כולם מהכביש המהיר שחוצה את הרי האפנינים ומחבר את רומא לחוף האדריאטי. באברוצו לא תמצאו תיירות המונית, ומעל הכל, קל לגלות את המסורות העתיקות האמיתיות של מקומות אלה, שעברו מדור לדור על ידי התושבים המושרשים בארצות אלה. אברוצו היא חצי מגודלה של ישראל אך אוכלוסייתה מונה פחות מ-1.5 מיליון תושבים. החוף מאוכלס יותר מאשר פנים הארץ, המציע כפרים אותנטיים מימי הביניים, טירות פנורמיות וסיפורו של אפיפיור שנידון על "הסירוב הגדול".
אברוצו היא ביתם של שלושה פארקים לאומיים גדולים והיא ביתם של הגראן סאסו, הפסגה הגבוהה ביותר בהרי האפנינים בגובה של למעלה מ-2,300 מטרים. בחוף, לעומת זאת, אנו מוצאים טרבוקי, מכונות דיג ישנות שהפכו כיום למורשת תרבותית והותאמו כנקודות רענון תוך עמידה בתקנות מחמירות המוכתבות על ידי האזור.
נתחיל את הסיור בגבעות ההרריות, ומכיוון שבתחילה נהיה בגובה של בין 500 ל-1,000 מטר, אנו ממליצים להביא בגדים חמים ונעליים נוחות.
הכפרים באברוצו כמעט אף פעם לא שטוחים, ומכיוון שאנחנו מתכננים גם טיול רגלי לאגם סקאנו, חשוב שיהיו נעליים נוחות למסלולים.
קשה להתאכזב מאברוצו, ואם אתם תוהים מדוע מעולם לא הייתם שם קודם, התשובה פשוטה: חיכיתם לטיול הזה.





