ביאנלה בונציה ופסטיבל הארנה בורונה

הדרכה כללית ואמנות: אורלי גילת

הדרכת המוזיקה: מרב ברק

רגע אחרי החופש הגדול, זה הזמן לעלות על מטוס לאיטליה ולקחת את הזמן שלך!

טיול לצפון איטליה הכולל שניים מהאירועים החשובים והמרכזיים של עולמות האופרה והאמנות; הביאנלה לאמנות בונציה ופסטיבל הארנה בורונה. טיול עומק של תרבות, אמנות, מוזיקה, אדריכלות בחבלי הארץ העשירים והיפהפיים של איטליה, ונטו ולומברדיה, ובהדרכה של המומחיות של "סולו איטליה" לאופרה ולאמנות קלאסית, מודרנית ועכשווית.

מסלול הטיול

venice-g37dfbc37b_1920
יום ראשון, 30.08.26, תל אביב - ונציה

בשעות הערב נמריא בטיסה ישירה לונציה. אחרי הנחיתה העברה למלון.

venice-g37dfbc37b_1920
יום שני, 31.08.26, כיכר סן מרקו - גלריה אקדמיה ומוזיאון גוגנהיים

הבוקר נצא לסיור הכרות ראשון עם ונציה - עיר התעלות, אשר הוכרזה כאתר מורשת עולמית לשימור ע"י אונסק"ו. נטעם מחווית ההווה והעתיד של העיר ושל עולם האמנות בכללותו.
נתחיל בכיכר סן מרקו נלמד על הארמונות היפים המקיפים אותה, נתרשם מהבזיליקה המיוחדת ממגדל הפעמונים המסיבי וממבני הציבור העוטפים את הכיכר הגדולה, נראה את ארמון הדוג'ים - הפלאצו דוקאלה אשר היה משכנו של הדוכס של ונציה. המבנה המפואר שימש את שלטונות העיר ונשאר אחד הסמלים של ונציה, וחלק בלתי נפרד מפניה של העיר.
נמשיך ונבקר בגלריה אקדמיה Galleria Dell' Accademia, שמארחת לראשונה תערוכת סולו של  אמנית עוד בחייה, את מרינה אברמוביץ שמציינת את יום ההולדת ה- 80. התערוכה, "אנרגיה בשינוי" , עוסקת בדיאלוג בין העבר והווה באמנות, בין יצירות האמנות בגלריה ועבודותיה.
ונסיים בביקור במוזיאון פגי גוגנהיים Peggy Guggenheim ובו יצירות מופת של גדולי אמני המאה ה – 20. התערוכה עוקבת אחרי האוסף ושנות פעילותה של פגי גוגנהיים בתחילת דרכה בגלריה האוונגרדית שפתחה בלונדון.  ארוחת ערב חופשית.

ונציה VENICE
יום שלישי, 01.09.26 הביאנלה - הג'ארדיני - האופרה "שיקוי האהבה" \ דוניצטי

הבוקר נצא לבקר בביאנלה בונציה - אחת התערוכות החשובות והיוקרתיות ביותר בעולם האמנות העכשווי הבינלאומי. בשנה ה-61 , נושא התערוכה הוא "בסולמות מינורים"  .In Minor Keys נתחיל באתר המרכזי, הג'ארדיני. ונעבור בין הביתנים הקבועים של מדינות שונות.
אחר הצהריים נשוב למלוננו, למנוחה והתארגנות לקראת האופרה בערב.
בערב נצא לצפות באופרה "שיקוי האהבה" בתיאטרון מליברן. האופרה "שיקוי האהבה" מאת גאטאנו דוניצטי היא פסגת הבל קנטו האיטלקי. לא נוכל שלא להתאהב בנמורינו כאשר ישיר את אחת האריות הליריות היפות ברפרטואר הבל קנטו כולו, נלך שבי אחרי דר' דולקמרה השרלטן, למרות שנדע בוודאות שהוא מרמה גם אותנו, נאיץ בליבנו באדינה שסוף סוף תנפנף את החייל הגאוותן בלקורה ותבחר בנמורינו שאוהב רק אותה, ובסופה של האופרה נהיה כולנו שיכורים משיקוי האהבה.

תחילת המופע בשעה 19:00.
משך מופע כשעתיים ו 40 דקות.
השירה באיטלקית. תרגום מוקרן לאנגלית.

הרצאת ההכנה למופע זה תישלח בפורמט מקוון טרם היציאה מישראל.

 

venetian-arsenal ארסנל ונציה
יום רביעי , 02.09.26 , הביאנלה – הארסנלה

את יומנו נקדיש למתחם השני בחשיבותו בביאנלה, הארסנלה אשר שימש בעבר כהאנגר עצום לבנייה ואחסון אניות הצי של ונציה. כיום הוא משמש אתר מרכזי שבו מציגים אמנים ממדינות שונות, שאין להן ביתנים קבועים. ככל שיותיר לנו הזמן, נבקר בביתנים של מדינות נוספות, המפוזרים בחללי תצוגה שונים ברחבי העיר. לעת ערב נשוב למלוננו, נותיר זמן חופשי לשיטוט עצמאי בעיר בסמטאות בין התעלות ונתרשם משלל בנייניה וארמונותיה. ארוחת ערב חופשית.

Villa la Rotonda
יום חמישי, 03.09.26 , Villa la Rotonda - האופרה "טורנדוט" \ פוצ'יני

הבוקר נעזוב את ונציה וניסע לבקר בוילה לה רוטונדה Villa la Rotonda של הארכיטקט הידוע אנדראה פלאדיו, על שם הרוטונדה הנמצאת במרכזה. הוילה נחשבת ליצירת מופת של אדריכלות הרנסאנס והיא הידועה ביותר מבין הוילות הפלדיאניות בונטו המוכרות כקבוצת אתרים לאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.
בתום הביקור נמשיך למלון בורונה למנוחה והתארגנות.
אחר הצהרים נתכנס להרצאת הכנה לקראת האופרה "טורנדוט", ואחריה ארוחת ערב משותפת במלון. בתום ארוחת הערב נצא אל מרכז העיר ורונה, אל הארנה הרומית המרשימה לצפייה באופרה "טורנדוט" מאת פוצ'יני, אשר מוצגת במסגרת פסטיבל הארנה בורונה, מפסטיבלי האופרה המובילים בעולם. האופרה האחרונה שהלחין פוצ'יני היא מפגן בימתי ומוזיקלי עצום מימדים, בהשתתפות מאות אמנים. פסטיבל הארנה בורונה מחזיר אל הבמה את הפקת הדגל האדירה בבימויו ובעיצובו של פרנקו זפירלי.

המופע בשעה 21:00. משך המופע כשעתיים ו 45 דקות.
השירה באיטלקית, מוקרן תרגום לאנגלית.

ארנה ורונה
יום שישי, 04.09.26 , ורונה, האופרה "אאידה"/ ורדי

נפתח את הבוקר בהרצאת הכנה לתכנית הערב.
לאחר ההרצאה נצא לסיור לעיר האוהבים הידועה בעולם, הלא היא ורונה Verona  - עירם של רומיאו וג'ולייטה אשר חקוקים בתודעה באהבה חסרת הגבולות והאין סופית.
נבקר באתר פחות מוכר אך מעניין וחשוב : כנסיית סן זנו San Zeno, הפטרון של ורונה. הכנסיה שהיא דוגמה מרשימה לאדריכלות רומנסקית, נבנתה מחדש במאהה -13 לאחר שנחרבה ברעידת אדמה. גולת הכותרת בכנסיה ציורו של  אנדראה מאנטנייה על מזבח הכנסייה שנעשה  באמצע המאה ה – 15.
בתום הסיור זמן פנוי לטייל ברחובות העיר ליהנות משפע החנויות, הסמטאות העתיקות וכיכר השוק.
אחר הצהריים חזרה למלון למנוחה והתארגנות.
לקראת ערב נצא אל מרכז העיר ורונה, לארוחת ערב משותפת, ואחריה נצפה ביצירת הדגל של פסטיבל הארנה, האופרה "אאידה", מפסגות יצירתו של ורדי. סיפור אהבתם הבלתי אפשרי של אאידה, הנסיכה האתיופית, ורדמס, המצביא המצרי נפתח בקריאה עוצמתית למלחמה ומסתיים בתפילה חרישית לשלום.  הפקת ענק מרהיבה ביופיה, בבימויו של פרנקו זפירלי ובהשתתפות מאות זמרים, ניצבים ורקדנים.

המופע בשעה 21:00. משך המופע כשעתיים ו - 50 דקות.
השירה באיטלקית, מוקרן תרגום לאנגלית.

The,Parco,Giardino,Sigurta,Gardens,With,The,Castle,Of,Valeggio
שבת, 05.09.26 , פארקו סיגורטה - בורגטו - האופרה "לה טרוויאטה" \ ורדי

נפתח את הבוקר בהרצאת הכנה לתכנית הערב.
לאחר ההרצאה ניסע ל"פארקו סיגורטה" (Parco Giardino Sigurta) הגן הבוטני הגדול והיפה באיטליה – גן בוטני רחב ממדים המכיל עצים, פרחים וצמחים יפהפיים וססגוניים. נעלה על רכבת קטנה וניסע בין שבילי הפארק הירוקים, האגם הציורי, נתרשם משלל הצמחייה שבו ונהנה מפריחת הקיץ.
נמשיך לאורך נהר המינצ'ו לכפר הציורי בורגטו Borghetto, אשר שמו אפילו אינו מופיע במפות. נראה את גלגלי טחנות הקמח הסובבים בכוח המים, נשוטט באווירה כפרית שקטה לאורך הנהר בין הבתים הבודדים ולא נשכח את מנעולי האוהבים. ארוחת צהריים משותפת במקום.
אחר הצהריים נשוב למלוננו, למנוחה והתארגנות לקראת האופרה בערב.
בערב נצא אל הארנה הרומית לצפות באופרה "לה טרוויאטה" מאת ורדי. סיפורה הטרגי של הקורטיזנה מפריז, מולחן על ידי גדול מלחיני האופרה האיטלקית ברגישות מלאת עוצמה ויופי.

הפקה חדשה של פסטיבל הארנה בורונה, לאחת האופרות האהובות בכל הזמנים.

המופע בשעה 21:00. משך המופע כ-3 שעות.
השירה באיטלקית, מוקרן תרגום לאנגלית.

Piazza,Dei,Signori,And,Torre,Dell'orologio,(clock,Tower),In,Padua
יום ראשון, 06.09.26 , פאדובה - ונציה - תל אביב

הבוקר נעזוב את מלוננו וניסע לפאדובה Padova. נתחיל בביקור בקפלה סקרובייני Scrovegni Chapel – קפלה מרשימה שקירותיה הן מעשה ידיו של מבשר הרנסאנס באמנות - ג'וטו.
הפרסקאות שנעשו בתחילת המאה -14 הן העדות הראשונה להבעות פנים, להתייחסות אישית, לרגשות, תיאורים שטרם נראו במהלך ימי הביניים.
בתום הביקור נמשיך אל מרכז העיר ונראה את האוניברסיטה העתיקה, את הגטו היהודי ואת ארמון התבונה (פאלאצו דלה רג'ונה) העומד במרכזן של שלוש הכיכרות המרכזיות של העיר – פיאצה דל'ארבה, פיאצה דלה פרוטה ופיאצה דיי סיניורי.
לאחר הפסקת הצהריים נבקר בפלאצו בו, היא אוניברסיטת פאדובה ובגולת הכותרת - "החדר האנטומי", אחד העתיקים באירופה. נשאיר זמן פנוי לקניות במדרחוב הראשי בעיר.
בערב ניסע לשדה התעופה של ונציה לטיסתנו חזרה ארצה.

חשוב:

  • תוכניות הביקור בתערוכת הביאנלה נתונות לשינויים, בהתאם למוצגים בתערוכה, אשר עתידה להיפתח באביב 2026.

תאריכים, מדריכים ומחירים

יציאה

30/08/26

חזרה

06/09/26

מחיר מבוגר בחדר זוגי

€3145

מחיר לאחר הנחת רישום

€3050

מחיר ליחיד בחדר זוגי

€3840

הנחת רישום במחיר ליחיד

€3724

המדריך

* 3% הנחת רישום מוקדם לנרשמים עד חודשיים לפני היציאה
* 3% הנחת לקוח חוזר
אין כפל הנחות ומבצעים

הטיול כולל

הטיול כולל

  • טיסות אל על לונציה וחזרה, מיסי נמל ובטחון.
  • 7 לילות בבתי מלון בדרגת 3\4* על בסיס ארוחת בוקר Buffet.
  • 3 ארוחות עיקריות.
  • אוטובוס תיירים ממוזג ונוח, למסלול הטיול.
  • הדרכה כללית ואומנות – גב' אורלי גילת
  • הדרכה מוסיקלית כולל הרצאות הכנה לקראת האופרות – גב' מרב ברק
  • כניסות וביקורים כמתואר בתכנית
  • מדריכים מקומיים על פי הנדרש
  • תשר לנותני שירותים בחו"ל. (למעט דמי סבלות בבתי המלון)
  • מערכת שמע (אוזניות) לכל נוסע

הטיול אינו כולל

  • התייקרויות דלק לאחר 01.01.2026
  • כרטיסי כניסה לאופרות! הרשמה לאופרות – ועלויות בטופס נפרד
  • תשר למדריכות הטיול (מקובל 5 יורו לאדם ליום)
  • כל מה שאינו תחת הסעיף "המחיר כולל".

חלוקת לילות בטיול​

4 לילות בונציה

3 לילות באזור ורונה

טיסות

טיסות אל על

30.08.26 – תל אביב – ונציה  18:00 – 21:00

06.09.26 – ונציה – תל אביב 22:00 – 02:25

למה לטייל איתנו?

סולו איטליה הינה חברת נסיעות פרטית, היחידה בישראל המתמחה באופן בלעדי בתיירות לאיטליה. החברה פועלת 28 שנה ומתמחה במתן כל שירותי התיירות האפשריים לארץ המגף תוך שימוש במחשוב מתקדם ובסיוע נציגים מקצועיים בכל מחוזות איטליה. החברה פעילה במספר רב של תחומים: טיולים מאורגנים, בתי מלון, ובחבילות לנוסע העצמאי, ארגונים כנסים וטיולי תמריץ, טיולי בוטיק- רכבי יוקרה, אופנה וגורמה. וילות בטוסקנה וכפרי נופש באגמי הצפון, השכרת רכב, הזמנת כרטיסי אופרה וכדורגל, הזמנת מלונות לתערוכות וכנסים, קורסי בישול, ספא ועוד….

יתרונות למזמינים את איטליה בסולו איטליה:

ניסיון: מעל 20 שנה של הכרה ועבודה בשוק התיירות האיטלקי, הכרת השפה המקומית ותרבות המדינה.
גמישות: בסולו איטליה יתאמו את המסלול והשירותים לדרישותיכם המיוחדות כדי להפוך את הטיול להצלחה בלתי נשכחת.
אמינות: בסולו איטליה מאמינים שרק בתי מלון, מסעדות ושאר שירותים שנבדקו אישית על ידינו יכולים להימכר לאחרים.
כל איטליה בחברה אחת: בסולו איטליה תוכלו להזמין את כל שירותי התיירות תחת קורת גג אחת: כרטיסי טיסה, בתי מלון, השכרת רכב, וילות וכפרי נופש, ארוחות במסעדות מיוחדות, כרטיסים למופעי תרבות ומשחקי כדורגל ועוד ועוד…..
חיסכון בזמן: היכרותנו את ארץ המגף על בוריה מאפשרת לנו לבחון את כל האפשרויות הקיימות ולהביא לכם את הבחירה הטובה ביותר.
חיסכון בעלויות: סולו איטליה מנצלת את גודלה ואת היכרותה עם ספקי התיירות השונים באיטליה בכדי להעניק לכם את המוצרים במחירים הנוחים ביותר.

 
טיולי אופרה | טיולי אומנות באיטליה | טיולים לגיל השלישי