לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור רגלי בפלרמו להיכרות עם סגנון היסטורי אדריכלי ייחודי לאי. הסגנון הערבו־נורמני בסיציליה שנולד תחת שלטון הנורמנים ומשלב בין אדריכלות מערבית מאסיבית להשפעות אמנותיות מהעולם האסלאמי והביזנטי. התוצאה היא סגנון ייחודי שבו קשתות, עיטורים גיאומטריים ופסיפסים נפגשים עם מבנים מבוצרים' ביטוי מרהיב למפגש תרבויות.
נתחיל את היום בביקור בארמון הנורמנים Palazzo dei Normanni ארמון מלכותי מרשים המשלב אדריכלות ערבית, נורמנית וביזנטית מתקופת ימי הביניים. גולת הכותרת היא Cappella Palatina עם פסיפסים מוזהבים מרהיבים, מהיפים בעולם הביזנטי. כיום משמש הארמון גם כמושב הפרלמנט של סיציליה, מה שהופך אותו לא רק לאתר היסטורי אלא גם למוסד חי ופועל.
נמשיך אל קתדרלת העיר ה-Palermo Cathedral המשקפת היטב את הסגנון הערבו־נורמני הייחודי הקתדרלה היא יצירת מופת אדריכלית המשקפת את ההיסטוריה הרב־תרבותית של סיציליה, עם שילוב מרהיב של סגנונות נורמניים, ערביים, גותיים ובארוקיים.
בתוך הקתדרלה נמצאים קברי מלכים, ובהם קברו של Roger II of Sicily, ולצידם אוצרות אמנות מרשימים. לא נחמיץ את העלייה לגג לתצפית פנורמית מרהיבה על פאלרמו והים. נחצה את כיכר ארבע הפינות, נמשיך אל 'מיזרקת הבושה' וננסה להבין מה הביא לכינוי זה.
לאחר הפסקה ומנוחה, נצא בהמשך הערב למופע תיאטרלי של פולקלור סיציליאני ייחודי.
ארוחת ערב וחזרה למלון.